ADLER, Basel'de Holz İnnovasyon ödülünü kazandı

ADLER'in eşi benzeri olmayan, ADLER Aqua-Resist su cilası Basel'de gerçekleştirilen Ahşap Fuarı’nda 2013 İnnovasyon Ödülüne layık görüldü.

08.10.2013

En başından beri bu ürünün çetin ceviz olduğunu biliyoruz çünkü bu ADLER Aqua-Resist tek bileşenli uygulamada dahi iki bileşenli rakipleriyle aynı dayanıklılık sınıfına ulaşıyor. Yüzey kaplamasında gerçekleştirilen bu innovasyon 2013 Basel Ahşap Fuarı’nın uzman jürisini de tatmin etti. Jüri, ödüle aday olan sekiz proje içerisinden Aqua-Resist sayesinde ADLER-Werk cila fabrikasını "Ahşap İnnovasyon Ödülüne" layık gördü.

TATMIN EDICI: "İLERI DERECE INNOVASYON VE FAYDA"

Basel'deki "Ahşap" fuarının ilk günü olan 8 Ekim 2013 tarihinde fuarın açılışı sırasında kazanan projelere ödülleri verildi. Bu projeler Eduard Bachmann (BFH Biel) başkanlığındaki uzman jüriyi "ileri derece innovasyonları, branş için getirdikleri faydaları, ekonomik ve uygulanabilecek derecede gelişmiş olmaları" nedeniyle tatmin etmişlerdi. Ödüllerin takdimi sırasında yaptığı konuşmada müdürümüz Andrea Berghofer de bunları dile getirdi: "ADLER'de AR-GE'nin yanı sıra innovasyon gücü de ön plandadır. Biz, tam 500 çalışanı bulunan bir şirketiz ve bu çalışanların yüzden fazlası AR-GE alanında faaliyet göstermektedir. Bu sayede Aqua-Resist gibi yeni ve benzersiz ürünleri piyasaya sunabiliyor ve müşterilerimizin ve marangozların hayatını kolaylaştırabiliyoruz", Gümüş ödül Oertli Werkzeuge AG, bronz ödül ise Kronospan Schweiz AG şirketine gitti.

KENDI TEK, BILEŞENI TEK

ADLER Aqua-Resist sertleştirici olmaksızın 1-B1 kimyasal dayanıklılık sınıfına ulaşabilen, su bazlı ilk ve tek renksiz cila olarak ödüle layık görülmüştür. Bu özellikler hem uygulayıcı için hem de çevre için olumlu özelliklerdir, çünkü sertleştirici kullanılmadan gerçekleştirilen uygulamalar sadece daha kolay olmakla kalmamakta, aynı zamanda temizlik bakımından daha az külfete, daha az miktarda materyal sarfiyatına ve daha az miktarda enerji tüketimine neden olmaktadır. ADLER Aqua-Resist, dayanıklılığı sayesinde iç mimarinin bütün alanlarında ve parlaklığı sayesinde de pigmentli, kendinden beyaz yüzeylerin cilalanmasında kullanılabilmektedir. ADLER bünyesinde mobilya cilalarının geliştirilmesinden sorumlu Franz Thummer sevincinin kaynağını şu şekilde açıklıyor: "Bu yeni geliştirdiğimiz ürünü gerçek bir innovasyon yapan şey kullandığımız tamamen yepyeni bileşik teknolojisi, uzun yıllara dayanan geliştirme çalışmaları ve kullandığımız özel hammaddelerdir."

Beschreibung Größe Format
Flyer ADLER Aqua-Resist 2.5 MB PDF