Aquawood Ligno+ - çok şeffaf ve dayanıklı

ADLER Aquawood Ligno+ ile gerçekleştireceğiniz şeffaf uygulamalar anlaşılan zıtlıkları bir araya getirecek: doğal haliyle bırakılmış bir dış görünüm ve mükemmel bir dayanıklılık. ADLER böylece pencere kaplamalarında çıtayı bir kez daha yükseltiyor.

04.12.2013

Birçok müşteri ahşap pencereleri için doğal bir görünümün yanında uzun süren bir dayanıklılık ister. ADRLER bu beklentileri inovatif kaplama sistemi Ligno+ ile karşılıyor.

Dış mekandaki ahşap pencereler ultraviyole ışınlara maruz kaldıklarında odun özü dediğimiz linyin kayboluyor. Fakat bunun ahşap içerisinde çok önemli bir "yapıştırıcı" görevi var. Linyin kaybolduğunda ahşabın rengini solduran mantarlar yerleşmeye başlıyor. ADLER laboratuarındaki geliştiriciler tam da bu zayıf noktadan hareket ediyor ve bu sorunla iki düzlemde mücadele ediyorlar: Yeni türden hammaddeler ve ADLER'in kendini kanıtlamış yüksek dayanıklılık teknolojisi linyini stabilize ediyor ve ultraviyole ışınlara ve neme karşı korunmada çok büyük adımlar atılmasını olanaklı kılıyor.

AQUAWOOD LIGNO+ BAZ – EN IYI TEMEL

Kalıcılığın mükemmel bir temele ihtiyacı vardır. Bu temeli de Aquawood Ligno+ Baz sağlıyor. Su ile seyreltilebilen ahşap koruyucu emprenye etkin bir şekilde ahşabın hücre yapısına müdahale ediyor ve önemli bir yapıtaşı olan linyini stabilize ediyor. Böylelikle olumsuz çevresel etkilere karşı ahşabı koruyor ve kompakt bir hücre bütünlüğünü kalıcı olarak temin ediyor.

AQUAWOOD LIGNO+ SEALER – TEPEDEN TIRNAĞA KORUMA

Pencere kenarlarına her tarafını kaplayan mühürleme uygulamak için suyla seyreltilebilen, çok şeffaf ara kat Aquawood Ligno+ Sealer Tauchfertig (daldırmaya hazır) kullanılır. Böylece neme karşı koruyucu etkisi bulunan katman bütün bir parçayı sarar ve suya karşı harika bir koruma sağlar. Yaklaşık 20-30 µm kalınlığındaki bu katman parçayı ikinci bir deri gibi kaplar ve nemin içeri girmesine engel olur.

Özellikle de çok reçineli ahşaplarda hiç de şık durmayan yüzey bozuklukları ve izler de ayrı bir sıkıntıdır. Bir kat Aquawood Ligno+ Sealer Spritzfertig (püskürtmeye hazır) sayesinde ahşabınızı boyna boya zımparalamanız gerekmediği gibi reçineyi de güvenle yalıtabilirsiniz.

AQUAWOOD LIGNO+ TOP – KUSURSUZ ÖRTÜCÜ

Örtücü katman Aquawood Ligno+ Top son olarak ultraviyole ışınlara karşı etkili bir koruma sağlar. Bu sayede en modern ultraviyole koruyucusuyla çalışmış olursunuz. ADLER'in geliştiricileri, kaplamanın mükemmel bir şeffaflıkta olmasını ve buna rağmen de uzun süre koruyucu etkisini göstermesini sağlamayı başardılar.

Zum ADLER Online-Shop: